پرورش جوجه گوشتی

پرورش جوجه گوشتی

پرورش جوجه گوشتی

انتخاب محل مرغداری پرورش جوجه گوشتی

محل مزارع گوشتی باید به نحوی انتخاب شود که در اطراف آن تراکم واحدهای مرغداری کم باشد. این مطلب نه فقط در مورد مزارع مرغداری بلکه در مورد مراکز جوجه کشی، کارخانه‌های ساخت دان، کشتارگاه ها و دیگر اماکنی که بنحوی در ارتباط با این فعالیت می‌باشند نیز صادق است.

به درستی نمی‌توان فاصله ای مناسب و مطمئن جهت احداث واحدهای مختلف مرغداری پیشنهاد نمود، چون بعضی از بیماری ها مثل نیوکاسل و برونشیت از مسافت های بسیار دور و از طریق هوا به راحتی از یک واحد به واحدی دیگر منتقل می شوند. بعضی از عوامل بیماریزا نیز مثل ام جی از طریق تماس مستقیم و توسط انسان و یا مواد مختلف منتقل می‌ شوند.

بنا بر این حداقل فاصله پیشنهادی دو کیلومتر می‌ باشد. اقداماتی از قبیل نصب توری (حصارکشی)، درختکاری و دیوارکشی می‌تواند از عبور و مرور بی رویه و بی‌اجازه افراد و یا حیوانات جلوگیری نماید.

اقدامات بهداشتی پرورش جوجه گوشتی

با توجه به اینکه انسان یکی از عوامل مهم انتقال بسیاری از بیماری ها می‌ باشد میتوان به منظور کاهش این امکان، اقداماتی از قبیل تعویض اجباری کفش ها، لباس و شستن دست ها، بهنگام ورود افراد به مزرعه را مد نظر قرار داد. مخصوصاً باید توجه داشت این گونه اقدامات بهداشتی در مورد افرادی که بسته به شغل شان به مزارع مختلف رفت و آمد می‌کنند حتماً انجام شود‌. مانند دامپزشکان و کارکنان امور خدماتی برای کارکنان مرغداری ها، نگهداری انواع طیور و پرندگان در منزل اکیداً ممنوع است.

دستگاه جوجه کشی خانگی
دستگاه جوجه کشی 12 تایی ارزان

این افراد باید از رفت و آمد به سایر مرغداری ها نیز پرهیز نمایند. در صورتیکه اینگونه کنترل ها ممکن نباشد می‌توان اقدامات بهداشتی را با شدت بیشتری به مرحله اجرا در آورد. مثلاً باید کلیه افراد را قبل از ورود به مزرعه ملزم به استحمام و تعویض لباس نمود. انواع وسایط نقلیه و دیگر تجهیزات که به مزارع مختلف رفت و آمد می‌کنند نیز از عوامل دیگر انتقال بیماری ها می باشند که قبل از ورود به مرغداری، باید ضدعفونی شون.

از نظر بهداشتی معدوم نمودن تلفات در مزرعه با روش مناسب بسیار با اهمیت است. برای از بین بردن تلفات بهترین روش نصب کوره لاشه سوز و یا سیستمی است که بتوان در آن لاشه‌ها و تلفات را بخوبی سوزاند.برای حفظ موازین بهداشتی بهترین شیوه نگهداری گله استفاده از روش تک سنی است. اگر نگهداری یک سن گله در مزرعه امکان‌ پذیر نباشد، باید آشیانه‌ ها نسبت به هم فاصله‌ای مناسب داشته باشند و هر گروه سنی را در یک آشیانه جدا نگهداری نمود استفاده از بستر مناسب و عاری از هر گونه آلودگی به قارچ و کپک در آشیانه از موارد بسیار مهم و قابل توجه می‌باشد.

کارکنان هر آشیانه می‌ بایستی از رفت و آمد به آشیانه‌ های دیگر خودداری نموده و ضمناً از نقل و انتقال وسایل و تجهیزات نیز جلوگیری شود. بعد از پایان هر دوره پرورش، کود موجود در آشیانه را بطور کامل خارج نموده و نسبت به شستشوی آشیانه، تجهیزات و وسایل با آب فراوان و مواد پاک کننده اقدام گردد. در طی مراحل مختلف ضدعفونی سعی گردد از تجهیزات ایمنی از قبیل ماسک استفاده شود.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با کارشناسان فروش کارخانه
مقایسه محصولات
لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!