تولید دستگاه گرما و دما در دستگاه جوجه کشی

تولید دستگاه گرما و دما در دستگاه جوجه کشی

تولید دستگاه گرما و دما در ماشین جوجه کشی

خصوصیات یک سیستم گرمایی ایده آل برای ماشین جوجه کشی متناسب بودن با ابعاد و حجم دستگاه جوجه کشی فاصله و محل قرار گیری مناسب نسبت به تخم ها راندمان بالا تامین حرارت مطلوب و مورد نیاز دستگاه در کوتاه ترین زمان بدون وارد کردن شوک حرارتی به تخم و جنین پخش یکنواخت حرارت به نحوی که تمام تخم ها در شرایط دمایی نرمال و یکسان قرار بگیرند ساده ترین شکل مکانیزم تامین و کنترل حرارت بطور واضح در مبحث آموزش ساخت دستگاه جوجه کشی کتاب حرفه و فن سال اول راهنمایی آورده شده است به نحویکه یک لامپ بعنوان منبع حرارتی و دریچه هایی برای خروج حرارت اضافی و ثابت نگه داشتن دما در بدنه دستگاه تعبیه شده است در ساخت دستگاه های پیشرفته و حرفه ای نمیتوان به لامپ و دریچه و . . . اکتفا و اطمینان کرد، هرچند به لحاظ آموزشی عملا ماشین جوجه کشی موضوع کتاب حرفه و فن سال اول راهنمایی قابلیت جوجه درآوری دارد.

اجزاء سیستم تامین و کنترل دما در اکثر دستگاه های جوجه کشی

  • المنت یا هیتر
  • فن یا دمنده
  • ترموستات یا دماپا
  • دیمر
  • المنت یا هیتر

یکی از نکات اصلی در ساخت دستگاه جوجه کشی انتخاب المنت یا هیتری متناسب با حجم محفظه جوجه کشی است به نحوی که توانایی تامین حرارت مورد نیاز محفظه را در کوتاهترین زمان ممکن بدون وارد کردن شوک حرارتی به تخم ها، داشته باشد.

فن یا دمنده

وظیفه فن و هدف از بکار گیری آن در ساخت دستگاه جوجه کشی جابجایی و یکنواخت کردن هوا در محفظه است و بطور مشخص فن در سیستم حرارتی ماشین جوجه کشی وظیفه ی دمیدن هوا به المنت جهت گرم شدن در حد مطلوب، همچنین یکنواخت کردن دمای محفظه را بر عهده دارد که بسته به اندازه، ظرفیت و حجم دستگاه و محفظه میتوان از یک یا چند فن یا دمنده با دورهای متناسب و قدرت جابجایی هوای مشخص، استفاده کرد به مبحث تهویه رجوع شود.

ترموستات یا دماپا

بطور قطع میتوان گفت یکی از حیاتی ترین اجزای دستگاه جوجه کشی ، ترموستات است، امروزه ترموستات ها یا دماپاها با قابلیت ها و ساختارهای متنوع و متفاوتی مشاهده میشوند اما همگی یک وظیفه دارند، کنترل دما امروزه غالبا ترموستات یا دماپا که در ساخت ماشین جوجه کشی استفاده میشود دونوع است

دستگاه جوجه کشی خانگی
دستگاه جوجه کشی 12 تایی حرفه ای

ترموستات مکانیکی که از یک قسمت مکانیکی متصل به یک رله یا کلید الکتریکی تشکیل شده است و در خوشبینانه ترین حالت دارای خطا تا یک درجه سانتیگراد است از این رو کاربرد زیادی ندارد هرچند حداقل انتظارات را برآورده خواهد کرد و بیشتر در دستگاه ها با ظرفیت کم قابل استفاده است.

ترموستات دیجیتال با دقت فوق العاده و درصد خطای حداکثر ۲ دهم (۰/۲) درجه سانتیگراد، این ترموستات ها بسیار متنوع هستند و همگی آنها از مداری مشتمل بر چندین قطعه ی الکترونیکی از قبیل ترانزیستور، خازن، دیود، چیپهای ( آی سی های ) برنامه ریزی شده و یک سنسور حساس به دما تشکیل شده اند.

دیمر

دیمر به مدار الکترونیکی گفته میشود که با کنترل جریان ورودی به المنت، وظیفه ی کنترل گرمای تولیدی توسط المنت و جلوگیری از سرخ شدن و به هم خوردن تعادل حرارتی را بر عهده دارد، گرم شدن سریع و بیش از حد المنت باعث بروز خسارت های غیر قابل جبرانی به جنین میشود و بسیاری از سازندگان خانگی این دستگاه ها با آن دست به گریبان بوده و هستند که با بکارگیری یک دیمر در سر راه المنت این نقیصه قابل جبران است.لازم به ذکر است دیمر با ظرفیت های مختلفی در بازار موجود است حتما دیمر متناسب را تهیه نمایید.

روش نصب سیستم حرارتی و مکانیزم کنترل دما

در بالا با اجزای تشکیل دهنده سیستم تامین و کنترل حرارت آشنا شدید، حال با لحاظ کردن نکات ذیل میتوان اقدام به طراحی و نصب اجزا اقدام کرد سنسور را باید در محلی هم تراز با تخم ها نصب کرد تا دمای اطراف تخم ها با سنسور یکسان باشد و کنترل بطور دقیق اعمال شود بهتر است المنت در بالا ی محفظه و با فاصله مناسب از تخم ها نصب شود تا شوک حرارتی به تخم ها وارد نشود چرخش فن و قدرت جابجایی هوا توسط آن باید متناسب با حجم محفظه باشد زیرا جابجایی و جریان شدید هوا موجب نقصان رطوبت و افزایش تبخیر از سطح تخم ها شده وتبعات منفی به دنبال دارد تنظیم قدرت المنت بسیار حیاتی است و گرم شدن بیش از حد آن باعث میگردد حتی در صورت قطع جریان توسط ترموستات، حرارت بیش از حد به محفظه اعمال شده و شوک حرارتی شدید به جنین وارد میکند.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با کارشناسان فروش کارخانه
مقایسه محصولات
لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!